Om du letar efter en bostad i en viss region för att hyra så finns det ett flertal olika alternativ. Du har förstås redan frågat dina närmaste vänner på orten men se till att sprida ordet ordentligt bland släkt och vänner att du vill hyra på orten. Se till att använda hela ditt nätverk, ett bra tips är att ange på Facebook att du letar lägenhet där så att dina vänners vänner kan se det också.

Många sidor som tex Blocket.se har annonser där hyresvärdar anger när de vill hyra ut sin bostad. Det gäller dock att vara mycket, mycket snabb med att kontakta hyresvärden då det är många som ser annonserna och många som är intresserade. För extremt heta marknader som Stockholm innebär detta i princip att man får uppdatera sidan med annonser med jämna mellanrum under en viss tid och ringa på direkten när en ny annons kommer ut.

Tips! Det finns tjänster som löser problem likt detta. En sådan tjänst är Lägenheter24 som skickar dig ett mail så fort en ledig lägenhet kommer ut inom önskat område.

Det är viktigt att du har referenser om du inte känner personen som hyr ut lägenheten. Det behöver inte nödvändigtvis vara från en tidigare uthyrning, alla referenser som kan ställa dig i positiv dager kan fungera.